Radmile Matejčić 10, HR-51000 Rijeka, Croatia
+385 98 98 69 662
info@ster.hr

Inovativni simulator elektroenergetskog sustava u oblaku – iSIMELEC

Inovativni simulator elektroenergetskog sustava u oblaku – iSIMELEC

INOVATIVNI SIMULATOR ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA U OBLAKU – iSIMELEC

Poduzeće koje se bavi proizvodnjom instrumenata i aparata za mjerenje, ispitivanje i navigaciju, Studio Elektronike Rijeka d.o.o. (STER), provodi EU projekt pod nazivom ”INOVATIVNI SIMULATOR ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA U OBLAKU – iSIMELEC”. Realizacijom ovog projekta unaprijediti će se istraživačko-razvojni kapaciteti tvrtke i otvoriti mogućnost za razvoj kompleksnih algoritama i aplikacija zasnovanih na tehnologiji sinkroniziranih mjerenja fazora u području vođenja EES-a.

Studio Elektronike Rijeka d.o.o. od svog osnutka pa do danas se bavi proizvodnjom instrumenata i aparata za mjerenje, ispitivanje i navigaciju te posluje na projektima u elektroenergetskom sektoru i industrijskim postrojenjima. Svoje usluge prijavitelj pruža privatnom i javnom sektoru, kako na inozemnom tako i na domaćem tržištu, s kojim je do sada uspješno surađivao na više od 10 projekata. Temeljem postojeće uspješne poslovne suradnje, stečenog iskustva i prepoznate potrebe na tržištu, donesena je poslovna odluka za razvoj i investiciju u INOVATIVNI SIMULATOR ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA U OBLAKU – iSIMELEC za potrebe nadogradnje platforme WAMSTER. Daljnjom komercijalizacijom ove inovacije, STER će postati prva tvrtka na hrvatskom i regionalnom tržištu koje će ponuditi novi portfelj usluga temeljenih na tehnologiji sinkroniziranih mjerenja fazora.

Predmetni projekt korisnicima WAMSTER sustava pružiti će mogućnost da steknu dodatni uvid u prilike u EES-u na promatranom području, uzevši u obzir raspored mjernih jedinica i karakteristike sustava na kojem se kreira WAMS (Wide Area Network).

Komparativna prednost predloženog simulatora je što, ugradnjom prijenosnih PMU-a koje mjerenja prenose bežičnom mrežom mobilne telefonije, omogućuje telekomunikacijski neovisno rješenje za prikupljanje podataka i zatim simulaciju rada EES-a prema SAAS (System As A Service) poslovnom modelu.

Navedeno predstavlja idealno rješenje za korisnike koji žele minimizirati troškove bez ulaganja u infrastrukturu, sklopovlje i programsku podršku te steći uvid u prilike u EES-u koristeći standardni pretraživač na računalu ili mobilnom uređaju, u svega 15-ak minuta koliko traje priključak pojedine PM prijenosne jedinice.

Nadalje, projekt će doprinijeti rastu prodaje portfelja usluga te tržišnoj prepoznatljivosti tvrtke STER, kao tvrtke koje vlastito poslovanje usmjerava k projektima bitnim za sve gospodarske sektore i razine poslovanja te će služiti kao primjer dobre prakse konkurentnim društvima.

Inovativni simulator izradit će se putem poziva “Inovacijski vaučeri za MSP-ove” (KK.03.2.2.03), a temeljem Ugovora o dodjeli vaučera u postupku dodjele bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Programa OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine.

Provedbom projekta i njegovih aktivnosti, direktno se doprinosi ostvarenju specifičnih rezultata, kao i ostvarenju zajedničkih pokazatelja neposrednih rezultata Poziva „Inovacijski vaučeri za MSP-ove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *